Distributieriem

Distributieriem vervangen en kosten besparen

Een distributieriem is de aandrijfriem van de nokkenas die de kleppen beweegt. Als deze distributieriem knapt of slipt, heeft dit vaak tot gevolg dat de motor total loss is. Het is dus noodzakelijk deze riem, samen met de bijbehorende span- en looprollen op het voorgeschreven tijdstip te gaan vervangen.

Wat is een distributieriem?

Dat is een heel verhaal, maar de distributieriem regelt - kort gezegd - de samenwerking tussen alle draaiende en op- en neergaande onderdelen in de motor. Anders gezegd: zonder distributieriem riem geen lopende motor en dus geen aandrijving. Als hij breekt, stopt de motor onmiddellijk met draaien - ook op hoge snelheid - en is de kans op motorschade aanzienlijk. De kosten lopen dan al snel veel hoger op dan alleen de vervanging van de riem.

Wat is een multiriem?

Aan de motor zitten belangrijke draaiende onderdelen bevestigd, zoals de dynamo, de pomp voor de stuurbekrachtiging en de pomp voor de airco. De multiriem wordt aangedreven door de motor en zorgt ervoor dat deze onderdelen hun werk kunnen doen. Als de multiriem breekt, vallen er vitale functies uit tijdens het rijden en dat kan leiden tot gevaarlijke situaties. Het is dan ook belangrijk om de multiriem tijdig te vervangen.

ABD Dacia-service-distributieriem

Redenen om de riem te vervangen

Breekt de distributieriem of multiriem? Dan is ernstige motorschade vaak het gevolg. Voorkom dit en laat ze preventief vervangen. Dit is een nauwkeurige klus, waar je een specialist voor nodig hebt. Onze monteurs gebruiken hiervoor speciaal gereedschap om de riemen volgens fabrieksvoorschriften perfect af te stellen. Dacia heeft hiervoor een All-in prijs mét Laagste Prijsgarantie.

De All-in prijs dekt:
• De distributieriem en/of multiriem
• De spanrol(len)
• De looprol(len)

ABD Dacia multiriem

Wanneer is de distributieriem van mijn auto aan vervanging toe?

Wanneer je de distributieriem moet vervangen, is afhankelijk van zowel leeftijd als de gereden kilometers. Maar deze vervangingsintervallen zijn bij veel modellen niet hetzelfde. 

Vraag daarom bij de dealer om een onderhoudsschema van jouw auto. Dan weet je precies waar je aan toe bent.

Service bill

Wij garanderen de laagste kosten per kilometer

Door de kennis van ons personeel kan de oorzaak van een probleem aan uw auto snel worden achterhaald. Daarnaast zorgen onze scherpe all-in tarieven gecombineerd met coulance regelingen, specifieke gereedschappen en kennis van zaken dat het probleem aan uw auto niet alleen snel is gevonden, maar ook snel tegen een scherpe prijs is opgelost. 

Wij repareren niets zonder uw toestemming

Voor elke reparatie ontvangt u van onze serviceadviseur een prijsopgave. De serviceadviseur houdt hierbij rekening met onze scherpe all-in tarieven, uw wensen en rijgedrag. Pas nadat u akkoord geeft voor de reparatie en prijsopgaven gaan wij over tot reparatie. Bij ons wordt dus niets vervangen zonder uw toestemming.

Gegarandeerd de beste service

Momenteel beveelt 96% ons aan bij familie en vrienden, hiermee staan we op de 1e plek als het om beste Dacia dealers gaat. Natuurlijk, gaat er ook bij ons ook wel eens iets mis. Maar met elkaar komen we altijd weer tot een oplossing, wat bijna altijd resulteert in een tevreden klant die terug blijft komen.

Offerte aanvraag distributieriem

Vraag hieronder een vrijblijvende offerte aan.