3 redenen om te kiezen voor de Dacia Spring

De Dacia Spring is een opvallend model van Dacia, en sinds de introductie blijft de populariteit gestaag toenemen. Maar wat maakt de Spring zo geliefd en waarom maken mensen in groten getale de overstap naar dit nieuwe Dacia-model? We zetten de drie belangrijkste redenen op een rijtje.

Dacia Spring_private lease

1. Betaalbaarheid:

De Dacia Spring is de meest betaalbare elektrische auto in de markt. Mede hierdoor is de Dacia Spring op derde plaats in de ranglijst van bestverkochte elektrische auto’s aan particulieren komen te staan. Het is dan ook de perfecte auto voor mensen die toch elektrisch willen rijden maar hier niet de hoofdprijs voor willen betalen.

Dacia Spring_pluspunten

2. Milieuvriendelijkheid

Wij horen u denken, hoe kan een elektrische auto nou ook nog eens bekend staan om hun milieuvriendelijkheid. Dat is toch elke elektrische auto? De Dacia Spring is uniek aangezien het de enige elektrische auto in Europa is die onder de 1000 KG blijft. De Electric 45 weegt 912 KG en de Electric 65 weegt 936 KG, waarbij de lichtgewicht batterij met slechts 188 KG bijdraagt aan de zuinigheid van de auto. Dit gaat in tegen de trend van steeds zwaardere accu's om aan hogere eisen te voldoen. Green NCAP heeft de Dacia Spring in augustus 2022 onderscheiden met vijf sterren vanwege de energie-efficiëntie, terugwinning van energie, impact op luchtkwaliteit en klimaat. 

ABD Dacia - Spring Extreme - Hoge instap

3. Nieuwe uitvoering

Het is vooral de Dacia Spring Electric 45 dat het sinds de introductie zo goed doet. Op de Autosalon van Brussel is er een uitvoering bijgekomen: de Dacia Spring Extreme. Deze heeft een nieuwe krachtige elektromotor van 65 pk. De Extreme accelereert daardoor sneller. Met de nieuwe Spring Extreme Electric 65 kom je 220 km ver (WLTP). In de stad is een actieradius van 305 km te halen.

Dacia Spring bij ABD

Wij zijn overtuigd