Prijzen nieuwe Dacia Spring: ongekend veel value for money

Body

Dacia maakt de prijzen bekend van de nieuwe generatie Dacia Spring Electric. De Dacia Spring blijft met een vanaf prijs van € 18.950 de voordeligste volwaardige elektrische personenauto van Nederland. Bovendien komen alle uitvoeringen in aanmerking voor € 2.950 SEPP-subsidie in 2024, waardoor u de nieuwe Spring al rijdt vanaf € 16.000.

Ontdek de eerste beelden

Dacia Spring voorkant

Het succes van de Dacia Spring

De Dacia Spring is een groot succes: sinds de marktintroductie in 2021 heeft Dacia al meer dan 140.000 exemplaren verkocht in Europa. In Nederland zijn er al meer dan 3.400 exemplaren verkocht. De nieuwe generatie Spring is met zijn nieuwe design, uitgebreide uitrusting en krachtigere elektromotoren nog aantrekkelijker geworden.

Nieuwe Dacia Spring prijzen en uitvoeringen

Nieuwe design en meer keuze

De nieuwe Dacia Spring heeft een nieuw design dat verscheidene overeenkomsten heeft met de nieuwe generatie Duster. De robuuste, assertieve styling versterkt de aantrekkingskracht van de Spring nog verder. De auto is verkrijgbaar met keuze uit zes kleuren, waaronder de nieuwe tinten Beige Safari en Brick Red.

ABD Dacia - Nieuwe Spring 2024 - interieur zoom - 6

Rijke uitrusting

De Dacia Spring heeft een standaarduitrusting die je niet verwacht in deze prijsklasse. Zo is de uitvoering Expression al voorzien van het multimediasysteem Media Control met bedieningsknoppen op het stuur. Het uitgebreide Media Nav Live-systeem is standaard op de Extreme-uitvoering en optioneel verkrijgbaar op de Expression. Media Nav Live omvat een groot 10-inch centraal touchscreen met navigatie, realtime verkeersinformatie en Apple CarPlayTM en Android AutoTM.

De nieuwe Dacia Spring beschikt ook over een reeks nieuwe rijhulpsystemen, zoals een geavanceerd botspreventiesysteem, verkeersbordherkenning, parkeerhulp achter, lane departure warning, een rijstrookassistent en vermoeidheidsherkenning.

Extra krachtige motoren nieuwe Spring 2024

Extra krachtige motoren

De nieuwe Spring is verkrijgbaar met twee elektromotoren: een 33 kW (45 pk) en een 48 kW (65 pk). De 65 pk motorvariant accelereert van 0 naar 100 km/u in minder dan 14 seconden. De Spring is de enige volledig elektrische auto in Europa met een gewicht van minder dan 1.000 kilogram. Dankzij het bescheiden voertuiggewicht en de efficiënte aandrijflijn heeft de Spring een gemiddeld energieverbruik van slechts 14,6 kWh/100 km (WLTP).

Dacia spring opladen

Opladen

De Dacia Spring is standaard uitgerust met een 7 kW-boordlader voor laden met wisselstroom (AC). De optionele DC-laadmogelijkheid maakt het mogelijk om de batterij in 45 minuten van 20 tot 80% op te laden bij een snellaadstation. Met een actieradius van ruim 220 kilometer voor alle versies (WLTP) presteert de nieuwe Spring ruimschoots voldoende voor klanten die gemiddeld 37 kilometer per dag afleggen. Dit betekent dat de Spring ruim voldoende actieradius biedt bij eenmaal laden per 5 á 6 dagen.

prijzen en uitvoeringen nieuwe Dacia Spring 2024

Prijzen

De Dacia Spring Electric 45 Expression heeft een vanafprijs van € 18.950. Inclusief SEPP-subsidie is de prijs € 16.000. De Dacia Spring Electric 65 Expression heeft een vanafprijs van € 20.450. Inclusief SEPP-subsidie is rijdt u de krachtige Expression uitvoering al voor € 17.500.

Essential

AEBS met detectie van voertuigen en kwetsbare verkeersdeelnemers zoals fietsers en voetgangers, 7-inch digitaal instrumentenpaneel, in hoogte verstelbaar driespaaks stuurwiel, stuurbekrachtiging, Media Control-systeem met usb-poort, snelheidsbegrenzer, cruise control, radiobediening via het stuurwiel, centrale vergrendeling met afstandsbediening, elektrisch te bedienen zijruiten vóór, parkeersensoren achter en 12-volt stopcontact.

Expression

De uitrusting van de Essential met daarbovenop handmatig te bedienen airconditioning en 15-inch wielen voor de versie met 48 kW (65 pk) elektromotor.

Extreme

De uitrusting van de Expression met daarbovenop koperkleurige afwerkingsdetails binnen en buiten, elektrisch verstelbare buitenspiegels en elektrische zijruiten, Media Nav Live-multimediasysteem met centraal 10-inch beeldscherm, twee usb-poorten, draadloze connectiviteit met Apple CarPlayTM en Android AutoTM en bidirectionele V2L-oplader.

ABD Dacia contact

Blijf op de hoogte van het nieuws rondom de nieuwe Spring

Schrijf u in en ontvang de updates als eerste in uw mail.